Bloody Mary#4 begraver prinsesse- og parcelhusdrømmene

Bloody Mary#4

Illustration fra programmet

Jeg tager toget til Snekkersten for at se Sara Hammings seneste performance. Foran stationens 7elleven kiosk mødes det togrejsende publikum og vi samles op af to indvandrerpiger, der danner fortrop på spadsereturen igennem de blæsende parcelhuskvarterer. Indvandrerne er hjemmevante, vi er de fremmede i en anonym forstad.

Vi når at fryse lidt før vor redningsdame alias Sara Hamming, i hvide overall og rød kappe, inviterer os indenfor i sit barndomshjem, hvor vi er vidner til Hammings fascination af konger og prinsesser og gestaltninger af sin udvikling fra pige til kvinde i parcelhuset.

Bloody Mary er den fjerde i rækken af historiske undersøgelser og en eksistentiel betragtning i en autobiografisk setting. Familieværdier, adelshistorie og drømme clasher i et sammensurium af intellektuelle lag og paradokser.

Krøllede T shirts med billeder af Kronborg stryges og der stilles skarpt på prinsessedrømmenes DNA.

De voksne er i køkkenet, og i barneværelset udspiller den dramatiske fødsel af Magrethe den Første sig, alt imens vi med løg i hænderne sidder sammenkrøbet på væg-til-vægtæppet og lysende prinsessedukker ondt kigger på.

Vi kigger på når adelskabet spiser og Margrethe den Første løfter sit glas, akkompagneret af familiemiddagens konventionelle sætningsfragmenter.

Forældrenes soveværelse er indtaget af Charlotte Bergmann Johansens værk; ting og forbrug vi måske helst vil frigøre os fra, anonyme ting uden historisk tyngde, men som vi slæber med os, hvad enten vi vil eller ej. Bloody Mary gestalter middelklasselivets forventninger og begraver definitivt barndommens prinsessedrømme i parcelhuset i en oprørsk lydkulisse af Selvhenter.

 

Bloody Mary #4

Spilletid: 16., 18., 23., 24., og 25. April kl 19.30

Spillested: Fr Leyels Vej 11, 3070 Snekkersten

Iscenesættelse og tekst: Sara Hamming/Moribund

Medvirkende performere: Ellesiv V Selseng, Juli Apponen, Jytte Kjøbek, Titta Soini og Sara Hamming

Dramaturgisk konsulent: Tine Byrdal

Lyd, design og teknik: Brian Larsen

Lys: Tobias Stål og Maria Pi Houmann

Værker i Bloody Mary #4:

En komposition og koncert i teenageværelset, af og med Selvhenter.

En skulptur i forældresoveværelset af Charlotte Bergmann Johansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *