Som var det i går – Hyldest til de burleske dameben

Riddersalens et hundrede års jubilæumskabaret fra 2014, der i disse dage genopføres på CPH Stage hylder dameben og sangskatte fra teatrets historie.

Julian Toldam Juhlin, der er en af modtagerne af Reumerts ti talentpriser, har trukket scenografien til det yderste, ved i bogstaveligste forstand at lade scenografien bestå af dameben i opfindsom billedkoreografi. Fortæppet associerer et fjerbesat dameskørt, som de unge herrer, hænger i og kigger længselsfuldt op under. Daimi, der fremstår som forestillingens ultimative diva, entrere scene for scene i det ene kostumerede festfyrværkeri efter det andet, flankeret af unge mænd i bare hvide skjorter, der stavre i højhælede røde laksko.

”De binder os på mund og hånd, men man kan ikke binde ånd” synger de sparsomt klædte unge mænd på den nøgne scene og trækker meningen med den burleske galskab frem som en sødmefuld og smertelig gestaltning af kulturens tilstand.

Scenebillederne sætter alting på spidsen uden at lægge fingrene imellem, og brillerer i den afsluttende scene med at krone den konkubineklædte Daimi, med et lysende cirkelrundt spejl og trylle alle scenens hvide skjorter røde. De lysende cirkler går igen i Daimis briller, indikerende at verden er som øjet, der ser.

Scenografen har i mere end en forstand givet Som var det i går, ben at gå på og på festlig vis grebet Riddersalens eget flamboyante særpræg,

 

Sted Riddersalen, (Jytte Abelstrøms Teater)
Spilleperiode 9. – 21. juni 2015
Tekster og musik fra Riddersalens forestillinger
Scenografi Julian Toldam Juhlin
Lysdesign Jon Gelting
Instruktion Geir Sveaass
Koreograf og medinstruktør Charlotte Munksø
Medvirkende: Daimi Gentle, Signe Birkbøll, Henrik Silver, Hans Find Møller, Mathias Rahbæk og Morten Hee Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *