Om

Jeg har længe haft lyst til at skrive om scenekunst set fra en scenografisk vinkel. Til trods for at vi lever en verden, hvor det visuelle får stadig mere og mere og vægt og vi dagligt overloades med billedinformation, er det snarere undtagelsen end reglen at der tages bevidst stilling til det visuelle og scenografiske. Det gælder i både anmeldelser og beskrivelser af scenekunst. Heller ikke scenograferne får den synlighed som de fortjener og bliver ofte slet ikke nævnt i anmeldelser og omtaler. I scenekunstneriske sammenhænge bliver scenografen ofte sparet væk og scenografien overladt til tilfældigheder. Denne blog er er et forsøg på at give scenografien en sproglig platform og gøre det allermest synlige synligt og vise nødvendigheden af bevidste scenografiske valg.

Jeg har som scenograf stort kendskab til faget og som skribent mulighed for at formidle scenekunstens visuelle område og styrke både faget og scenekunsten. Selv om scenekunst er et sammenspil mellem de forskellige medvirkende og ikke som sådan kan skilles ad, træder instruktører, skuespillere og performere i baggrunden i mine skriverier, ligesom scenografen ofte gør det i de fleste andre beskrivelser og anmeldelser af scenekunst. Denne blog sætter med ord fokus på det visuelle og dem, der står bag de visuelle valg.

Hvis du synes der er noget jeg skal se, så kontakt mig gerne via mail: maria.ciccia.smididl@gmail.com

 

Ud over at blog, har jeg et lille web bureau, der hedder comtrue.dk

Hvis du vil se, hvad jeg har lavet af scenografi igennem tiden, så kan du se det på scenographyandmore

2 tanker om "Om"

 1. Mathias

  Hej Maria.

  Hvilke råd vil du give hvis man ønsker at søge ind på scenografi linjen? Hvad kan man gøre som forberedende? Og er der nogle særlige kurser du vil anbefale f.eks.?

  bh

  Mathias

  Svar
  1. sceno

   Hej Mathias

   Jeg kan forstå, du tænker på at søge ind på Scenekunstskolens scenograflinje.
   Som forberedelse ville det være oplagt at komme i praktik hos en dygtig scenograf, på et teater eller på en filmproduktion. Jeg har dog intet særligt kendskab til forberedende kurser eller på hvordan man bliver optaget -og det er længe siden jeg selv studerede scenografi på det, der dengang hed Danmarks Designskole. Jeg vil derfor anbefale dig, at sætte dig ind i skolens optagelseskriterier og evt besøge skolen og forhøre dig.
   Ønsker dig al mulig held og lykke!

   Bedste hilsner Maria

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *