Årets Robert 2015 i scenografi

Nymphomaniac Directors cut er nomineret med hele seksten kategorier til Årets Robert 2015, herunder scenografi, visuelle effekter og kostumer og sminkør. Også The Salvation og Fasandræberne scorer højt.

En af de fem nominerede scenografer, er Jørgen Munk, der har skabt production designet til The Salvation. En western, der optaget på den afrikanske savanne, hvor den scenografiske tilblivelsesproces har været et mesterstykke i sig selv, fra set-design og patinering til digital efterbehandling. En proces man kan læse om i det første nummer af scenografidk.

Scenografien i Nymphomaniac, der er designet af Lars von Triers hofscenograf Simone Grau Roney, har skabt et teatralt fortælleunivers og en lyssætning, der sætter stemningen og metafortællingen i relief.

Production designeren, Rasmus Thjellesen, der i sin tid skabte set-designet til Thomas Winterbergs Its All abot love, er nomineret som årets scenograf for production designet til thrilleren Fasandræberne.

Sabine Hviid er nomineret for scenografien til gyserfilmen, Når dyrene drømmer Og Rie Lykke med scenografien til Kapgang, der udspiller sig i et sønderjysk miljø i 1976.

Årets Robert priser 2015 uddeles den 1. Februar. Det er Danmarks Film Akademi, der nominerer, og til slut stemmer om, hvem der skal modtage Robert-priserne.

 

Robertnomineringer som årets scenograf 2015

  • Jørgen Munk / “The Salvation”
  • Rasmus Thjellesen / “Fasandræberne”
  • Rie Lykke / “Kapgang”
  • Sabine Hviid / “Når dyrene drømmer”
  • Simone Grau Roney / “Nymphomaniac Director’s Cut”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *